SPECJALNOŚCI DNIA
Codziennie w godzinach 12.00 - 16.00 serwujemy zestaw obiadowy składający się z zupy i dania drugiego w wersji mięsnej i wegetariańskiej w cenie 33 zł
-
Danie Dnia I
Zupa rybna, Tagliatelle z wędzonym łososiem, szpinakiem, czosnkiem i oliwą z oliwek
plus 2 zł - pojemniki jednorazowe
-
Danie dnia II
Barszcz ukraiński, Pierogi z serem i sosem owocowym
plus 2 zł - pojemniki jednorazowe
PRZYSTAWKI
-
Deska przekąsek - tatar wołowy, nóżki w galarecie, śledź w oleju rzepakowym, pasztet z dziczyzny, kiełbasa z dzika
-
Carpaccio z polędwicy wołowej z oliwą truflową, parmezanem, kaparami i pieczarkami
-
Tatar wołowy
-
Łosoś wędzony z plackami ziemniaczanymi i kwaśną śmietaną
-
Śledź w oleju rzepakowym św. Wawrzyńca z cebulą i pieczonym ziemniakiem i gzikiem
-
Nóżki wieprzowe w galarecie
-
Deska serów
SAŁATKI
-
Sałatka z kurczakiem, mango i chili
filet z kurczaka, mieszane sałaty, chutney z mango i chili, pomidory, melon, miód, olej z pestek winogron -
Sałatka z grillowanym serem halloumi
bakłażan, cukinia, papryka, pomidory, szpinak, migdały, ser halloumi -
Sałatka z avocado i rukoli z krewetkami w sosie maślanym
krewetki tygrysie, rukola, avocado, pomidory, orzechy włoskie, olej z pestek winogron -
Sałatka z kozim serem smażonym w migdałach z żurawiną
mieszana sałata, pomidorki koktajlowe, oliwki, orzechy, winegret, żurawina, kozi ser
ZUPY
-
Chwilowo niedostępne
Żurek z jajkiem i białą kiełbasą
-
Chwilowo niedostępne
Rosół z domowym makaronem
-
Chwilowo niedostępne
Krem ze szparagów z pesto z czosnku nidżwiedziego
-
Zupa dnia
-
Flaki
-
Chwilowo niedostępne
chłodsnik z botwiny z jajkiem
RYBY
-
Chwilowo niedostępne
Pieczony filet z pstrąga łososiowego z sosem cytrynowym, szpinakiem, czarną soczewicą i komosą ryżową
-
Pieczona polędwica z dorsza z puree ziemniaczanym i ragout z pomidorów, czosnku i szpinaku
-
Tagliatelle z krewetkami, świeżym szpinakiem, czosnkiem, chili i oliwą z oliwek
PIEROGI, PLACKI, KLUSKI
-
Pierogi z kaczką podane z karmelizowaną cebulą i żurawiną
-
Pierogi ruskie z cebulką i kwaśną śmietaną
-
Zielone tagliatelle z kurczakiem, suszonymi pomidorami i szpinakiem w sosie gorgonzola
-
Tagliatelle z krewetkami, świeżym szpinakiem, czosnkiem, chili i oliwą z oliwek
-
Placki ziemniaczane z duszonymi warzywami i oscypkiem
DANIA GŁÓWNE
-
Stek z polędwicy wołowej (200g) w sosie z zielonego pieprzu ze smażonymi ziemniakami i szparagami
-
Wątróbka cielęca z jabłkami i wiśniami podana z kluskami ziemniaczanymi
-
Kotlet mielony z puree ziemniaczanym i burakami
-
Policzki wołowe w sosie truflowym z kopytkami i buraczkami
-
Kotlet schabowy ze smażonymi ziemniakami z rozmarynem i młodą kapustą
-
Kaczka pieczona z jabłkami podana z sosem żurawinowym, smażonymi ziemniakami i buraczkami
-
Gołąbki z jagnięciną w sosie grzybowym z puree ziemniaczanym
-
Chrupiące boczniaki z komosą ryżową, czarną soczewicą, szpinakiem i sosem chimichuri
DESERY
-
Racuchy z jabłkami i sosem wiśniowym
-
Jabłecznik z sosem truskawkowym
-
Kisiel z malin
-
Sernik z białą czekoladą i sosem truskawkowym